Concurs pentru proiecte de grant în vederea combaterii problemelor provocate de COVID-19

1615

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Letonia a lansat un concurs pentru proiecte de grant în vederea sprijinirii țărilor din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, din care face parte și Republica Moldova, în contextul combaterii pandemiei de COVID-19.

Un proiect poate primi un grant în mărime între 20.000 și 60.000 de euro. Pentru a fi eligibil finanțării, proiectul trebuie depus împreună cu un partener din Letonia, printre care ar putea fi: instituțiile administrației publice directe și indirecte, administrațiile locale, agenții guvernamentale, precum și asociații, fundații, întreprinderi și sindicate înregistrate în Letonia.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 10 mai 2020, ora 23:59. Câștigătorii vor fi anunțați pe website-ul MAE al Republicii Letonia.

Pentru asistență puteți contacta Ambasada Republicii Moldova la Riga la adresa de e-mail maia.cuceaidze@mfa.gov.md.

Scopul principal al proiectului este să ajute statele din Parteneriatul Estic în abordarea problemelor urgente provocate de COVID-19, inclusiv în domeniul sănătății, și să depășească provocările socio-economice legate de pandemie. În vederea atingerii acestor obiective, sprijinul poate fi acordat prin: consolidarea capacității administrative, dezvoltarea afacerilor, dezvoltarea capacității de export și promovarea principiilor societăților democratice și deschise etc.

Detalii se gătesc mai jos, la rubrica „Fișiere anexate”.