A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 7,09 mil. lei, pentru implementarea proiectului „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”

737

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „KVM Cons” și Primăria municipiului Soroca au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea contractului a avut loc miercuri, 21 februarie 2024, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de maxim nouă luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „KVM Cons” s-a angajat să efectueze lucrări de reparație capitală a clădirii Instituției de Educație Timpurie (IET) nr. 7 „Călina” (etapa I), cu o suprafață de 1200 mp. Lucrările de renovare presupun termoizolarea pereților clădirii, reconstruirea acoperișului (520 mp) și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă. IET nr. 7 „Călina” se află în una dintre zonele de revitalizare urbană ale municipiului Soroca.

Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidactice angajate în cadrul IET nr. 7 „Călina” și circa 10 mii de locuitori din dealul municipiului Soroca.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 7.098.912,28 de lei, contribuția Primăriei municipiului Soroca fiind de 10% din valoarea contractului.

ADR Nord, SRL „KVM Cons” și Primăria municipiului Soroca au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”, depus de Primăria municipiului Soroca în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, proiectele de revitalizare urbană consolidează rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

ADR Nord