A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 16,5 mil. lei, pentru implementarea proiectului „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale (etapa II)”

746

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Vladmih Company” și Primăria orașului Sângerei au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale (etapa II)”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea contractului a avut loc vineri, 9 februarie 2024, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de maxim nouă luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Vladmih Company” s-a angajat să execute în orașul Sângerei următoarele lucrări: să reconstruiască/amenajeze curțile blocurilor locative din strada Independenței, nr. 73 și nr. 75; să reconstruiască calea pietonală și stațiile de așteptare pe segmentul străzilor Alexandru Plămădeală – Nicolae Testemițanu; să amenajeze spațiul de odihnă pentru copii și terenul sportiv din strada Alexandru Plămădeală; să amenajeze spațiul de odihnă pentru copii și calea pietonală pe strada Vlad Ioviță; să amenajeze un scuar, un skatepark și o parcare auto în perimetrul străzii Mihail Frunze – stradela Aleksandr Pușkin și să construiască un drum din beton asfaltic în segmentul străzilor Mihail Frunze – Taras Șevcenko.

ADR Nord, SRL „Vladmih Company” și Primăria orașului Sângerei au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale (etapa II)”.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 16.503.265,41 de lei, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10% din valoarea contractului.

Acesta este al doilea proiect de revitalizare urbană implementat în orașul Sângerei din sursele FNDRL. În 2022, în urma unei investiții în valoare de 15,6 mil. lei, la Sângerei au fost realizate următoarele lucrări de revitalizare urbană, în cadrul proiectului „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”: 4.691 mp de trotuar reconstruite; 4.225 mp de căi de acces construite; 4 locuri de joacă construite; 3 spații de fitness construite; 2 stadioane de minifotbal construite; un scuar amenajat.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale (etapa II)”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Recent, ADR Nord, SRL „Stromacom” și Primăria orașului Fălești au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii urbane prin termoizolarea grădiniței publice din cartierul Gara Fălești”, finanțat din sursele FNDRL. Valoarea acestui contract constituie 1.852.645,75 de lei. În decurs de maxim șase luni de la primirea ordinului de începere a execuției lucrărilor prevăzute, antreprenorul s-a angajat să construiască acoperișul clădirii Instituției de Educație Timpurie nr. 6 „Lăstărel” din orașul Fălești.

Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, proiectele de revitalizare urbană consolidează rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

ADR Nord