Premieră în nordul Moldovei! Campanie de promovare a destinațiilor turistice, desfășurată de ADR Nord și Redescoperă Moldova

965
Foto: Redescoperă Moldova & Roman Friptuleac

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în colaborare cu echipa Redescoperă Moldova, promovează, în premieră, mai multe destinații turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, prin intermediul unor spoturi și galerii de fotografii distribuite în mediul online. Ulterior, cele mai reprezentative fotografii se vor regăsi în unele publicații.

În prima sa expediție în nordul republicii, echipa Redescoperă Moldova a vizitat destinații turistice din raioanele Sângerei, Drochia, Edineț, Soroca, Ocnița și Briceni. Primele două spoturi sunt dedicate Casei rurale „Albinuța” și Casei rurale „La Bunica” din Chișcăreni, Sângerei. În zilele următoare, urmează să distribuim în mediul online încă șase spoturi similare. Totodată, în perioada 24-25 iulie a.c., echipa Redescoperă Moldova se va deplasa în cea de-a doua expediție în nordul țării.

Toate spoturile realizate în cadrul acestei campanii de promovare a destinațiilor turistice din nordul republicii sunt distribuite prin intermediul canalelor de comunicare ale ADR Nord și Redescoperă Moldova. Toate spoturile sunt disponibile pe site-ul ADR Nord, la rubrica „Galerie video”.

Aceste activități de promovare se desfășoară în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, și implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități al căror scop a fost să identifice și să promoveze produse agricole locale (organice) care pot deveni „mărci locale” pentru regiune în ceea ce privește dezvoltarea destinației turistice. În acest sens, în lunile iunie și iulie 2021, experții slovaci Pro4CE au vizitat împreună cu specialiști din ADR Nord mai multe locații din raioanele Soroca, Drochia, Sângerei și Edineț, unde sunt dezvoltate mici afaceri în domeniul producerii și comercializării fructelor uscate, legumelor, pomușoarelor, precum și afaceri locale în apicultură și turism.

Foto: Redescoperă Moldova & Roman Friptuleac